miércoles, 6 de mayo de 2015

L'erugueta golafre

Hola!!! 

Com que fa uns dies vem entrar a la primavera un dels contes per treballar-la i que a tots i a totes els hi encanta. Sabeu de què va el conte de l'erugueta goluda?  

Dins d'un ou va sortir una erugueta que no parava de menjar, menjar, menjar i encara més menjar! Fins que al final pateix una transformació... Què li passarà? 
Hi ha un munt de coses que es poden treballar amb la primavera i gràcies a aquest conte se'n poden treballar moltíssimes! Som-hi?
Recordo que quan feia pràctiques a l'escola varem treballar la transformació de les erugues, així que en teníem 3 caixes, imagineu-vos, 3 caixes de cucs a la classe!! a mi que em feien una engúnia ni us puc explicar tot el que em passava pel cap!! Recordo que un dia van caure les caixes a terra i tooooots els cucs per terra "aaaaaaaaaaiii" sentia de fons, i de seguida vaig veure tots els cucs per terra, sort que hi havia una de les nenes que era molt espavilada i arriada i de seguida es va posar a recollir-los, li encantava! Hauríeu de veure com gaudia!
El llibre és fantàstic per explicar el procés de la metamorfosi. Us deixo una foto perquè us en feu una idea (tot i que la foto no és meva), les nostres caixes tenien 20 cucs en diferents estadis de transformació.


Podem treballar també la psicomotricitat amb aquest conte, movent-nos com elles, és molt divertit, ja us ho podeu imaginar, doblegant-nos, aixecant el cap, movent el cul, pot ser molt i molt enginyós! Provem-ho! Hem de donar indicacions com que s'hauran d'arrossegar per terra, fer moviments suaus, balancejos... fins que es converteixen en papallones que llavors poden córrer, saltar, girar, fer el que vulguin, joc lliure, aquest joc ens permet treballar els desplaçaments, marxes, nocions d'espacialitat, lateralitat, temps, temporalitat, etc
Podem fer també una obra de teatre i que cadascú se'n carregui d'una de les boles del cuc, la fruita, etc, hi ha moltes cosetes!


Sinó, sempre ens queden les manualitats que se'ns poden acudir!


Us deixem l'enllaç perquè us pogueu descarregar les imatges del conte perquè pogueu jugar a casa, a l'escola, a on volgueu! Són fantàstic. Feu click aquí 

A més aquest conte ens permet treballar els contes, els dies de la setmana, la motricitat fina i la gruixuda (com ja hem dit abans de reinterpretar el moviment de la l'eruga).

Bé doncs, què us semblen totes aquestes idees tan fantàstiques? Comencem a fer-les? Som-hi que les idees són genials, genials!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario