domingo, 19 de abril de 2015

Taula de llum

Hola!!

Avui us porto idees per fer amb la taula de llum.

La taula de llum és un objecte que es troba a moltes aules d’escola bressol, també a algunes cases. És un objecte molt útil per fer aprenentatges, gaudir d’una manera diferent de dibuixar, d’experimentar amb la llum, experimentar amb objectes opacs, translúcids i transparents, jugar, fer ombres, pintar amb pintures, treballar amb sorra i fer-hi dibuixos, etc. 
Foto de: Epic-Childhood

Té infinitat d’aprenentatges motrius, cognitius, afectius, socials, de relació, etcètera.

Les taules permeten treballar individualment, amb parelles o col·lectivament, en aquest cas seria individual ja que aquesta és molt petita. És important que abans d’establir una activitat a realitzar deixem que els infants experimentin amb el material que els hi hem donat, així el gaudiran molt més que haguem de realitzar l’activitat.

L’he escollit per ensenyar-vos-el perquè en la meva opinió és un objecte molt creatiu, permet que tothom (ja siguin infants, adults, adolescents) s’ho passi bé. A més aquesta taula permet desenvolupar la creativitat ja que cada persona utilitzarà el material per realitzar el que li vingui en aquell moment.
Primer de tot, les taules de llum que venen són un xic cares, així que nosaltres mateixos ens en podem fer reciclant i reutilitzant materials que tenim a casa. Anem a veure algunes de les opcions que tenim.
Ara que ja tenim com fer la taula de llum amb tots aquests recursos, anem a veure les activitats que podem dur-hi a terme.
Podem trobar també, molts blogs que comparteixen idees per fer amb aquestes taules i que són taaaan bonics! 

Foto de: Epic-Childhood
Foto de: Artful Parent
Foto de twitter: Ann Scalley
Foto de: Palisades Preschool
Foto de: Teeach preschool
 Així que ja ho sabeu, a fer material per la taula de llum! Aaaah! I no us deixeu de fer la vostra taula de llum i compartir-la amb nosaltres!
Fins la pròxima!

7 comentarios:

 1. Moltes gràcies per recomanar la nostra taula de llum DIY i les nostres propostes de joc. Sigui amb materials molls o secs, la taula de llum ofereix sempre opcions màgiques de joc creatiu. Val la pena l'esforç de construir-ne una. Salut

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Sí! És fantàstic! A mi m'encanta, si fins i tot a vegades jo sola em poso a jugar amb la taula, em fascina i sempre acabes trobant coses noves, per innovar i que creus que faràs molt feliços/ces als nens i nenes que tenim! Seguim endavant!

   Gràcies pel teu comentari!

   Eliminar
 2. Bones, la primera imatge amb quins materials ho has fet i com? Sisplau!

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Ostres Mina, no ho sé, la vaig treure de google i no vaig mirar l'enllaç, però diria que és un material d'Ikea, Abacus o Amazon, no ho tinc clar, però és un d'aquests! :)
   Et deixo un enllaç de l'amazon que pots trobar coses semblants:

   http://www.amazon.es/Learning-Resources-Juego-construcci%C3%B3n-ni%C3%B1os/dp/B000URL2NW/ref=sr_1_13?ie=UTF8&qid=1433617500&sr=8-13&keywords=mesa+de+luz

   Espero que et serveixi d'alguna cosa!

   Eliminar
 3. You have images on this blog that are my images. You did not link to my blog posts where you took them from. This is illegal and you must immediately credit my blog and link to my blog and if you do not then you must take them down. The cellophane butterfly image is from my blog post here http://www.epic-childhood.com/2014/03/building-and-designing-with-light.html The colorful buttons image is from my blog post here http://www.epic-childhood.com/2013/10/light-table-exploration.html People have been pinning my images from your blog on to Pinterest and giving you credit for my images. This is illegal and not very fair. There are images here from other blogs to and you did not give those blogs credit either.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Hi Epic Childhood, forgive the images, now it is solved, it was a mistake and you were quite right. If you have a picture of your blog more I would like you to do me know. Sorry for the inconvenience.

   Eliminar
  2. Thank you so much for fixing it! I really appreciate it!

   Eliminar