viernes, 29 de mayo de 2015

L'educació emocional

Hola!

Últimament hem tractat només amb figures geomètriques, colors, manualitas, temps, però hi ha una cosa que és molt important a l'educació infantil, bé, és important sempre i què és L'EDUCACIÓ EMOCIONAL, així que avui parlem de contes d'educació emocional que podem veure amb els nens i nenes.

Així què us sembla si avui fem una descoberta de contes que parlen de l'educació emocional? Són molt interessants i molt i molt bonics!Així que fem una llista de moolts contes que podem mirar, explicar amb els més petitons i fer que siguin cada dia una mica més feliços. Som-hi!!


El punt - Peter H. Reynolds. La classe d'art s'ha acabat, però la Vashti continua enganxada a la cadira davant del paper en blanc. La seva professora l'anima a dibuixar quelcom, el que sigui! Però la Vashti no pot dibuixar. Ella no és cap artista! Per demostrar-li-ho, clava el llapis al paper, molt enfadada. "Ja està", li diu. El que la Vashti no sap és que aquell petit punt serà el començament d'un viatge interior ple de sorpreses, que l'ajudarà a descobrir l'artista que duu a dins.
Endevina com t'estimo - Sam McBratney. A vegades quan estimem molt, molt, intentem trobar la manera de descobrir la mida dels nostres sentiments. Però com ens mostra aquesta meravellosa història, l'amor no és fàcil de mesurar.
Exploradors emocionals - Maria Mercè Conangle, Jaume Soler. Ecologia emocional és l'art de gestionar de manera sostenible, el nostre món emocional, de tal manera que la nostra energia emocional ens ajudi a ser millors persones, per millorar la qualitat de les nostres relacions personals i el món en què vivim.La vida és un apassionant viatge ple de territoris molt diferents. Per embarcar-nos en ell haurem de comptar amb el "equipatge" més apropiat i tenir molts desitjosos de trobar i descobrir tresors.
De vegades - Emma Dodd. L'elefantet de vegades es porta bé i de vegades es porta malament, però la seva mare sempre l'estima.
Tot és culpa teva - Begoña Ibarrola. Dos germans esquirols viuen feliços al bosc fins que un d'ells comença a acusar l'altre de tots els problemes que tenen, cosa que deteriora molt la relació entre ells.
 Les emocions - Susanna Arànega, Joan Portell i Anna Nolla. La col·lecció "Aprenem" ofereix coneixements senzills apropiats per als primers lectors. Acompanyats de moltes fotografies, i amb lletres majúscules i frases curtes, ajudaran els nens i les nenes a assimilar la informació.
El nen gris - Lluís Ferrer. Excel·lent àlbum il·lustrat que explica la història d'un nen que, quan neix, és totalment gris i insensible a la realitat que l'envolta. Fins que no li passa un fet excepcional, no descobrirà la importància de les emocions. Premi Hospital Sant Joan de Déu 2006 - Premi Serra d'Or 2007 - Premi Junceda 2007
Contes per ser feliç: Històries per ajudar els més petits a viure millor - Gaspar Hernández i Jordi Llavina. Allò que més desitgem els pares és que els nostres fills creixin sans i feliços. El llibre que teniu a les mans és un recull de contes pensat perquè grans i petits llegiu junts i parleu de les coses que us preocupen.
Cuentos para educar con inteligencia emocional - Sara Peñalver i Clara Sanchez. Aquest llibre està enfocat als infants. És un manual perfecte per comprendre i gestionar els dubtes que generen en nosaltres. A través d'un mètode senzill, ràpid i divertit, els pares i mares aconseguiran entendre més bé les emocions dels seus petits i petites.


 

 T'estimaré sempre petitó - Debi Gliori.
Així què, ara no teniu excusa per no tenir en compte l'educació emocional amb els nens i nenes, tots a treballar l'educació emocional!


No hay comentarios:

Publicar un comentario