lunes, 1 de junio de 2015

Juguem amb la natura

Hola!!!

Avui parlem de la natura, la descoberta de l'entorn, i l'art que podem fer amb flors i fulles. Aquesta entrada avui pot semblar una mica contradictòria amb el fet de que hem de tenir cura de l'entorn i no fer-lo malvé, però a l'hora arrencant flors per fer altres descobertes. Ja primerament us dic que no sóc d'arrencar flors del terra, però bé s'han de fer ramets de margarides no? També ens agrada mirar com traspassa la llum per la taula de llum, per tant, exposo algunes activitats que podem fer, tant agafant floretes del terra, com també amb fulles, pals i pedres que podem trobar pel terra sense la necessitat d'arrencar-ne.Bé doncs som-hi! Us explicaré primer el perquè de la motivació d'aquesta entrada (a part de que em van comentar que seria una bona entrada per fer) i ara que és primavera i hi ha tantes floretes, fulles i tants colors per veure a la natura. L'últim treball que he hagut de fer a la universitat ha set un projecte artístic, i en el meu cas l'he enfocat en treballar la natura, com que és un tema que em va agradar moltíssim, he cregut que era interessant, a part de bonic, és clar.

Així què us sembla si mirem activitats que podem fer amb els nens i nenes per tractar la natura?

Amb les fulles que cauen (tan a la primavera, estiu, tardor i hivern) i sempre n'hi ha per terra! podem fer unes boniques figures o retalls i fer-ne un quadre, fer unes pàgines d'un àlbum amb diferents formes, colors, hem de potenciar la nostra creativitat i la des infants també, que per alguna cosa els hi agrada fer coses amb nosaltres!

No sempre hem de tenir i utilitzar les fulles amb els seu format original, tot i que és preciós, aquest és original i diferent i amb uns detalls preciosos! Qui s'anima?
Art ful parent és una pàgina que visito amb freqúència perquè m'agraden molt les idees que proposa per fer amb nens i nenes de totes les edats. Les activitats, tan si són de la natura com si són amb materials comprats. Així que aquesta caixa de cartró feta amb flors, fulles, pals, pètals és fantàstica, ho podem fer amb flors naturals o seques, és una feina molt bonica i els efectes són com els de la taula de llum quan hi toca el sol.
Els únics materials que necessitem són una caixa de cartró, fulles, pals, flors i ironfix pequè s'enganxin els materials.
Two daloo fa unes idees que són molt divertides amb fang i materials trobats a la platja, tot i que també es podria fer amb materials trobats al bosc, però amb els de la platja queden taaaan bonics! Així que tots a buscar petxines, musclos, pals, eriçons....
Learn, play imagine fa unes activitats, però aquesta en concret que m'agrada molt, utilitzant pigment natural i aixi pintariem amb els pigments que podem trobar a la natura, fora de colors artificials, és una activitat diferent però molt divertida, qui s'anima?

Ja hem dit que pintar amb pigments és molt diferent i ens aporta sensacions noves i aquestes segur que són estupendes, així que qui s'anima a provar-ho? Algú ho ha fet?
Aquest experiment torna a ser d'art ful parent, segur que hi haurà gent que no li agrada arrencar floretes, però crec que alguna vegada ho hauriem de provar. Es tracta d'agafar una flor partir la tija pel mig, i posar cada part de la tija en un got diferent on hi haurà colorant alimentari, així queda la mitat de la flor d'un color i l'altra d'un altra.

Pintar amb flors és una idea que m'encanta perquè els petits i les petites vegin que no només es pot pintar amb colors i rotuladors. Pintar amb flors repercuteix una mica més de força i uns colors completament diferents, amb un tacte diferent el que podem trobar amb els colors. Aquesta idea ja l'havia vist anteriorment, però com que no en tinc cap imatge us deixo aquesta de Fantastic fun and learning, bonica eh! Qui ho provarà?

Per qui no li agradi arrencar flors, també hi ha la idea d'agafar pedres i pintar amb elles. Jo amb les pedres no ho he provat mai, però si que ho he fet amb ous i és molt i molt divertida, i ara que l'he vist amb pedres crec que em sortirà una mica millor, perquè no hauré de buidar els ous, i no necessitaré tanta pintura, així que hi sortim tots guanyant! És molt, molt bonica! Aquesta idea també és de Fantastic fun and learning.

Evidentent no tot es tracta d'activitats d'aquestes tan xules, hi ha activitats que no requereixen arrencar flors, jugar amb pedres, amb fulles, ni res d'això. Fa un temps, pel projecte vaig decidir buscar gent que treballés amb materials reciclats, materials trobat a l'aigua, al bosc. Hi ha grans artistes que es dediquen a fer aquestes coses, en voleu conèixer alguns de molt i molt bonics?

Alejandro Durán

Hiroshi Fuji

Robert Bradford

No hay comentarios:

Publicar un comentario