domingo, 26 de abril de 2015

Els Colors

 Hola!!

Avui amb aquest dia tan i tan gris (tot i que sembla que el sol ja comença a treure el nas), us porto una de les meves activitats, materials preferits, els colors! Com m'agraden els colors, els contes, les activitats, manualitats, tot ha de tenir colors, sembla que ens alegren més el dia, no?
A mi m'agrada molt treballar-los, als nens i les nenes els hi encanta fer coses amb colors, buscar-los, tocar-los, diferenciar-los, treballar amb ells, sembla que els hi pujen els ànims no? I a nosaltres també, si més no a mi, segur!

Bé doncs, avui us porto un seguit d'activitats per treballar els colors, a mi no m'agraden gaire (per no dir gens) les fitxes, per tant, tot són activitats participatives, selecció de colors, discriminació, buscar-los en el nostre entorn. Què us sembla, comencem?

Primer de tot us proposo uns enllaços molt interessants que treballen el color, a mi m'encanten i em facinen moltíssim per la manera diferent en què ho tracten, ho provem?
Recordem també que els colors els podem treballar molt bé amb la taula de llum, que ja vàrem veure fa uns dies, us animo a recordar-ho!

(feu click a la llegenda i us portarà directe a la pàgina)

Tigriteando
Tigriteando
Katherine Marie

Katherine Marie
Són divertides eh! A mi m'encanten i les podem portar a terme amb els més menuts. Hi ha un joc que està molt bé també que l'hem tret del blog Sala de mestres que és interessant. Us deixo la pàgina d'enllaç i us mostro quin és el joc per si el voleu provar. És un projecte que està dividit en 10 parts, però que no cal fer-les totes de cop eh! Ens servirà per conèixer, identificar, trobar els colors.
  1. Les cançons dels colors Activitat de presentació. Algun dels infants ens canta la cançó dels colors. El groc, el vermell, el blau i el verd. Es poden descarregar en Pdf. Treballa la comprensió de la cançó. Ens dóna 4 colors bàsics de referència.
  2. Explorem els colors Activitats de discriminació. Trobar els colors que es demanen en un ambient de l'entorn. Serveix d’avaluació inicial.
  3. Fer trencaclosques Activitat de coneixement de la forma. Primer es coneixen els dibuixos per després treballar el color.
  4. El joc de les parelles Activitat que ajuda a discriminar i relacionar els mateixos dibuixos. Ha de ser un joc semblant a un memory de colors, a nosaltres ens encanta!
  5. Coneix els dibuixos i els colors Activitat que relaciona la forma amb un color.
  6. Pinta les ombres Activitat que relaciona l’ombra de cada dibuix amb la seva forma i color.
  7. Agafa el pinzell i pinta Activitat que relaciona el color amb la seva forma.
  8. El dibuix equivocat Hi ha una dibuix que té un color que no li correspon.
  9. El dibuix amagat Falta un dibuix. El nen o nena ha de trobar quin és.
  10. Els colors de la roba 
El projecte està una mica modificat per nosaltres, per el que més ens agrada i més ens satisfà, però ve a ser molt semblant a l'altre. És interessant eh!

També podem treballar els colors a partir de pintors: Miró, Kandinski, Gaudí, tots aquests n'utilitzen un munt amb els seus quadres i pot ser molt i molt interessant. 

Ara anem a veure activitats que podem trobar per la web i que també són molt divertides, som-hi! 


N'hi ha infinitats d'activitats per treballar els colors i aquestes només són algunes i vosaltres segur que en teniu moltíssimes més. A més, hi ha alguns contes, que ja sabeu que jo sempre us en porto alguns, que els treballen molt i molt bé. Anem a veure'n alguns.


 


Bé doncs, fins aquí la meva entrada d'avui, espero que compartiu amb nosaltres les vostres idees de com treballar els colors, i si sabeu algun conte més el podem afegir! FIns a la pròxima!

No hay comentarios:

Publicar un comentario