jueves, 19 de marzo de 2015

Com reutilitzar pedretes?

Hola!!


Després d'uns dies de no publicar res, ja que tenia molta feina, he pensat que una bona entrada podria ser COM REUTILITZAR LES PEDRES. Moltes vegades ens trobem que els nens i nenes agafen pedretes que es troben al carrer, a la platja, al parc, al jardí, a qualsevol lloc. 
Les pedres, són objectes màgics per ells. Qui no s'ha trobat que a l'hora del pati li ha vingut algun infant demanant guardar aquella pedra tan preciosa que ha trobat? Una pedra que semblava un núvol, un cargol, una fulla, etc. Si és que la imaginació no té límits!!!
Per no menysprear el que han agafat ho podem convertir en coses boniques que podem utilitzar a casa, a l'aula, per jugar, etc. Què us sembla, us animeu a fer coses amb les pedretes?

Extreta d'internet

Hi ha múltiples opcions per fer amb pedres, i qualsevol que busqui una mica pel Pinterest i pel google/blogs de mestres trobarà mil opcions per fer. Anem a veure'n algunes!
Hi ha l'opció de caracteritzar les pedretes i donar-los vida, que a mi és una idea que m'encanta.

Extreta d'internet

Extreta d'internet
Extreta d'internet


Extreta d'internet
Extreta d'internet

Extreta d'internet

Són unes idees súper divertides que ens poden servir per explicar històries, contes, rondalles. La veritat és que són molt útils perquè com que no són massa grans les podem guardar en bosses i fer la bossa de crear històries. La veritat és que ja hi ha algun lloc que les venen fetes i que clar, els dibuixos són preciosos, però on hi hagin els dibuixos dels nens i nenes millor, no? Així és una cosa feta per ells i encara ho valoren més i en tenen més cura perquè no volen que se'ls faci malvé. Algunes de les que ja venen fetes són:
Extreta d'internet
Extreta d'internet
Són moníssims oi? La veritat és que amb aquestes pedretes, a part de que són petitones i sempre les podem tenir al bolso (no pesen pas gaire). Així que, qui s'anima a fer una bossa petita amb pedretes per explicar històries? Va que és molt senzill, només hem de sortir a buscar pedretes i pintar-les.
Evidentment, també hi ha l'opció d'utilitzar les pedres amb intencions d'aprenentatge, com per exemple quan posem a les pedres lletres, números, colors (per crear un dòmino de colors), punts (per crear un dòmino normal i ben divertit), o fins i tot posar una línia com ja vàrem veure amb La línia. Anem a veure més opcions:
Extreta d'internet

Extreta d'internet
Extreta d'internet
Extreta d'internet


Producció pròpia

També hem creat un cos humà amb pedres, i és divertit, divertit! A mi m'encanta. Vosaltres ho heu provat? Digueu-me que sí i que ha set molt divertit! La foto no és meva, perquè quan ho vem fer no vem fer la foto...

Extreta d'internet
Evidentment, també hi ha altres opcions com les que fem servir per relaxar-nos, dibuixar, crear, imaginar, potenciar la nostra creativitat, passar-nos ho bé, i amb les pedres també hi ha aquesta opció. Sí és que donen molt joc unes pedretes!
Heu creat mai un mandala amb pedres? Doncs la veritat és que és molt interessant veure com ajuntar les pedres perquè quedi un conjunt harmònic. Vosaltres us animeu a fer alguna cosa, què?

Extreta d'internet
Extreta d'internetJa veieu que n'hi ha moltes d'opcions, així que ja no teniu excusa per no jugar amb les pedres, quan les veigueu, les agafeu i les recolliu, heu de fer una caixeta amb pedres i provar tot el que hem proposat i passar-vos-ho tan bé com sigui possible, que les pedres hi ha moltes i moltes coses. Així que sortiu i creeu coses fantàstiques i compartiu-les amb la resta perquè les poguem gaudir

No hay comentarios:

Publicar un comentario