jueves, 23 de abril de 2015

Sant Jordi

Hola!

Després d'uns quants dies ja m'ha tornat la inspiració, bé, és que costa això d'anar actualitzant el blog cada setmana, s'han de tneir moltes idees i ser creatiu, i això a mi me'n falta un pessic. Però avui rumiant, rumiant, he vist que queda poc per Sant Jordi, així que avui farem propostes d'aquesta temàtica.
Sant Jordi és una llegenda que s'explica molt a Catalunya, i és un dia molt i molt especial on es regalen roses (a un preu astronòmic!), llibres (i cada vegada més, si més no en el meu cas, m'agrada que em regalin llibres i no roses, tot i que, a qui no li agrada una rosa, no?).Bé doncs, què us sembla si comencem amb la llegenda?
Diu la llegenda...que per les terres de Montblanc hi vivia un Drac ferotge que tenia aterrida a tota la població de la comarca. El drac terrible portava anys devorant persones i remats sencers  de bestiar i ningú podia viure tranquil. Un dia el rei va decidir buscar una solució al problema: per poder portar una vida normal havien d’aconseguir que el drac no tingués gana i per això es va  decidir que cada dia oferirien a la bèstia una persona escollida a l’atzar i així la resta dels vilatans podrien viure  tranquils, almenys per aquella jornada.
La sort va voler que la primera víctima en sacrifici fos la filla del rei. La jove i bella princesa va entrar en desconsol, però també tot el poble que l’estimava i l’adorava i que varen demanar clemència al pare de la noia. Però el rei, fidel a les seves decisions, va acceptar el que l’atzar havia marcat i amb tota la seva pena va enviar a la seva estimada filla cap a la cova del drac, per al seu sacrifici.
Però de sobte, muntat en un cavall blanc, va aparèixer un cavaller. El seu nom era Jordi i venia a salvar a la Princesa i a tota la població de Montblanc. Va lluitar de la manera més heroica i valenta contra el drac i, finalment, va aconseguir travessar-lo amb la seva llarga llança. D’aquesta manera el cavaller no només va vèncer al drac, alliberant a tota la població d’aquell horror, sinó que també va salvar a la princesa d’una mort segura.

El rei, agraït, va oferir-li a la seva gentil filla en matrimoni, però el cavaller no va voler acceptar aquell honor. Va agafar el seu cavall blanc i va marxar.
Al cap d’uns dies, allà on el cavaller havia matat al drac, hi va néixer un roser de flors vermelles, com la sang del drac vençut.


Podem trobar la llegenda en molts i molts contes adaptats infantils, alguns millors que els altres, però això com tot, no?
El que he volgut fer de diferent aquest any és que en comptes de centrar-me només en les llegendes de Sant Jordi, buscar també contes que ens parlin de les princeses (no els típics de sempre, no us espanteu!), llibres de prínceps, així també com de dracs. Ja sabeu que a mi els llibres m'agraden molt, molt i per això en una setmana tan important pel llibre no podia deixar de compartir-ne.Però el més important és que no només ens hem de centrar amb els llibres sinó en fer coses divertides i diferents amb els nens i nenes. Com expliqueu vosaltres la història? Amb ombres xineses? Titelles? Interpretant la història? Hi ha una gran varietat de dibuixos i maneres de representar-lo.Aquesta setmana és important per les escoles es poden treballar moltes coses, les emocions, els valors, el treball en equip.
A internet podem trobar mil idees per celebrar Sant Jordi, nosaltres n'hem utilitzat alguna del blog Idees Magistrals així com també a Pinterest.
Us ensenyo algunes de les idees per fer dracs amb les nenes i nens de l'escola, són unes idees senzilles que es poden fer amb tots, així tothom participa i col·labora!


I també unes idees senzilletes per fer les roses.


Evidentment, no tot es redueix a fer roses i dracs, també es pot crear un castell amb la col·laboració de tota la classe, inclús es pot fer un concurs de castells (on tothom guanyi) amb els nens de les altres classes, o altres cursos, així és una bona manera que els infants desenvolupin la seva creativitat i facin coses estupendes. Perquè els infants tenen moltíssima imaginació, moltíssima. Arriba a ser sorprenent!


Apa! Ara qui no celebri Sant Jordi és perquè no vol eh!! Que amb totes les idees que hi ha proposades teniu grans moments amb els nens per compartir moments junts. Us animo a compartir les vostres idees i així crear un bon espai de treball!
Per últim us comparteixo algunes de les cançons que cantem nosaltres i que ens encanten!

Bon Sant Jordi!

No hay comentarios:

Publicar un comentario