domingo, 8 de febrero de 2015

Llibres il·lustrats

Hola!

Avui vull compartir amb vosaltres les obres d'art que fa l'autora Suzy Lee. Una gran, gran il·lustració dels contes que realitza, unes històries que transmeten coneixements, paraules, sensacions, emocionans. Aquests llibres són especials per les grans imatges, ja que no hi ha text i això fa que els infants només hagin d'interpretar-les per comprendre la història.  Davant d'això, els llibres d'aquesta artista coreana resulten ser un excel·lent estímul per fomentar el gust per la lectura, ja que els infants es poden identificar amb els protagonistes i les situacions que viuen. Tot i així, poden resultar igual d'interessants pels lectors de totes les edats, ja que cadascú li estableix diferents significants.Aquests contes al ser contes d'imatges hem de recordar que a vegades els infants no podran comprendre la història, i en el cas de que l'expliquem nosaltres, l'intervenció sempre ha de ser plena de detalls nous, ja coneguts per recordar-los, senyalant el que volem explicar perquè els infants segueixin la història.  És molt important la nostra lectura de la imatge perquè els infants puguin entendre la imatge, com perquè descobreixin la relació entre el llenguatge visual i el llenguatge oral. Més endavant quan els infants tornin a mirar el llibre pel seu compte recordaran moltes coses que els hi hem explicat i podran interpretar ells el llibre.
Més endavant el que ens trobarem és que voldran explicar-nos ells els contes, aquests són perfectes perquè al no haver-hi lletra la imaginació és completa i molt divertida.
L'absència de text, fa que miris més detingudament la imatge i interpretar-la amb més sensació i profunitat, hem de gaudir de la imatge, enamorar-nos dels llibres.

Altres llibres d'aquesta autora poden ser: 
 I ja per anar acabant per avui, us deixo algunes de les pàgines que m'agraden més de cada un dels llibres, perquè us comenci a entrar el cuquet i us acabeu animant a mirar-los i a gaudir-los de la mateixa manera que els gaudeixo jo!

 
Del llibre: Ombra

Del llibre: Mirall

Del llibre: Onada

Del llibre: Pintors


Per què són tan interessants els llibres il·lustrats?

Els llibres il·lustrats solen ser especials per la forma, la mida, les textures, les il·lustracions, els detalls amagats que hem de trobar... El fet que els àlbums combinin el codi visual i el lingüístic fan que sigui una lelctura ideal per als infants i que s'adapti a les seves necessitats, la imatge ajuda a entendre la història, ens ajuda a fer hipòtesis sobre el que pot passar en la pàgina següent, permet anat molt més enllà del text escrit. 
Hi ha llibres il·lustrats que tenen molt poca lletra i l'hem de saber utilitzar, gaudir-ne de com ho expressa ja que ens està oferint moltes possibilitats per explicar-lo, perquè cada persona l'explicarà a la seva manera.

Què fa tan especial a un llibre il·lustrat?

  • Té format del llibre que tots coneixem.
  • Utilitza els dos codis (visual i lingüístic)
  • La il·lustració és imprescindible per entendre la història que s'explica.
  • El text i la il·lustració tenen un vincle molt especial.
  • Tots els elements estan posats perquè encara ens enamori més el llibre.
 Enamoreu-vos dels llibres i apreneu dels instants!

No hay comentarios:

Publicar un comentario