jueves, 5 de febrero de 2015

La llengua oral en la infància

Hola!

Tots/es sabem que l'aprenentatge de la llengua oral durant els primers anys de vida és molt important i va molt lligat amb el procés de socialització de l'infant. Són els primers aprenentatges i van estretament relacionat amb l'afecte que se'ls dóna als infants (els petons, carícies, abraçades, etc.).
Hi ha un conte preciós que no sé si el coneixeu, es diu Mamá de qué color son los besos?


Aquest conte és molt interessant veure com li explica la mare el conte, tot el que li diu, el color que són els contes, la mida que tenen, i tot el que poden fer, és un conte molt adequat per potenciar la llengua oral i treballar els adjectius i colors.

És sabut que els infants el que primer noten són els sons. Saben que hi ha un moment en el dia que hi haurà algú del seu entorn que els hi explicaran aquells sons tan afectuosos, ells no entenen el conte ni la moralina que hi ha (sobretot en la primera infància), només saben que aquells sons són música celestial pels seus oïdes, i que durant aquella estona s'ho passaran molt bé.

Hi ha uns processos i períodes molt importants pels infants, i que s'han de seguir perquè els infants puguin comprendre el conte que se'ls explica.
El primer període dels infants és la sensació, que va molt lligada amb l'aprenentatge (fred-calor, gros-petit, etc). Els contes que podem utilitzar en aquesta etapa són:
En el segon període el sentiment, els infants ja tenen una percepció de que hi ha coses que estan millor que d'altres.  


L'últim període que tenen els infants és la sensibilitat, on els infants ja se senten identificats amb aquell conte i se senten segurs, senten les mateixes sensacions que els personatges del conte. Els permet sociabilitzar-se amb ells. Un dels contes apropiats per llegir en aquesta etapa.


Fins aquí la recomanació d'avui. Espero que us agradi!

No hay comentarios:

Publicar un comentario