miércoles, 11 de febrero de 2015

Els Punts

Hola!!!

Avui us porto una cosa que m'encanta!
Ho hem començat a fer a Didàctica Artística i m'encanta com estem treballant ELS PUNTS. Maneres de fer-ho amb els infants, de treballar-ho, materials que ens serveixen per treballar-los. S'ha de procurar que el material sigui adequat a l'edat dels infants. Hem de mirar de no donar mai als infants petits rotuladors, ja que tenen la tendècia (quan són molt petitons) a donar cops amb el que tenen i amb això se'ns poden fer malvé. 
Tenim llibres per treballar els punts que són més que fantàstics i recomanables.
Tenim infinitats d'opcions per treballar els punts; taps, espumes, pinzells, pilotes, nassos de pallasso, desmaquilladors. Els hi hem de propocionar una pintura neutra, com per exemple la negra perquè així no es despistin amb altres colors. És important donar una gran varietat de material perquè els infants puguin escollir el que realment els hi agrada.

 

Després de practicar amb els punts i veure el que podriem fer, cada grup ha realitzat un conte amb punts. 
És important que els nens vegin que els punts que han fet, serveixen per alguna cosa, així que hem de buscar alguna activitat per realtizar amb els infants on a ells participin i siguin protagonistes, han d'aprendre a desenvolupar la seva creativitat, els hi encanta fer jocs i acitiviats així, i si algun no vol fer-ho sobretot no l'hem de presionar, tots necessiten el seu temps i l'hem de respectar.

Per cert! No sé si coneixeu els contes que fa la Warja Lavater, són preciosos! Us en deixo algun perquè us en feu una idea. El que ens ofereixen aquests contes de l'autora i pintora és que es poden desplegar i els infants poden anar mirant amunt i avall de la història, poden tornar a veure allò que ja han vist.
Evidentment nosaltres també hem fet la nostra versió dels llibres de la Warja, i en aquest cas hem fet el contes de les 7 Cabretes i no digueu que no s'aprecia!!!


I bé, ja per anar acabant us deixo dos llibres més que hem pogut veure avui i dels quals m'he enamorat al moment de veure'ls, us els reocmano, molt moltíssim. Els llibres són tan per adults com per nens, però us encantaran, ho sé!!!


Bé doncs, espero que gaudiu tots dels punts, i que els practiqueu, és molt divertit!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario