lunes, 21 de septiembre de 2015

Què és un "Quiet book" o Llibre silenciós?

Bon dia!!

Després de molts dies sense publicar res, a la llarga veureu el perquè, he estat fent moltes coses per poder publicar aquí. Les veureu més endavant però avui ens centrem en els Quiet Book, una cosa que hem anat sentit i veient per internet i per les xarxes socials i que molta gent encara desconeix com fer-ne, com utilitzar-los o com aconseguir-los. 

Avui us donc algunes idees per posar a la pràctica aquests Llibres silenciosos.

Així que primer de tot: Què és un Quiet book o Llibre silenciós?

És un llibre tranquil, un llibre calmat perquè els infants tinguin concentració mentres realitzen alguna de les pàgines del llibre. Normalment aquests llibres tenen vàries activitats on poden experimentar, aprendre, tocar, col·locar, apretar, treure, posar i moltes activitats més.

Aquests llibres poden ser per totes les edats, des dels més bàsics que són per infants de mesos, fins a preescolar de dos o tres anys, fins i tot en podriem fer per més grans i aquests ja ens podrien ajudar en l'elaboració del llibre.

Els llibres silenciosos acosumes a tenir les pàgines força grans perquè hi ha molta cosa posada a dins i sinó semblaria molt atapeït. Aquests poden ser temàtics (colors, animals, lletres, ...) o tenir vàries activitats per millorar la motricitat fina.

Per realitzar aquests llibres fa falta força material, idees, inspiració i sobretot ganes de fer-lo, perquè amb la feinada de que porta!!

Què es necessita per crear un Llibre silenciós?
  • Molt feltre, i de molts colors! Es pot utilitzar el fi o el gruixut, depèn del que volgueu fer n'haureu de triar un o un altre.
  • Per enquadernar es poden utilitzar anelles, feltre, cola, tela, això si que cadascú el que li agradi més!
  • Cintes, cordes, cordons, gomes, botons, velcros, cremalleres, etc.
  • Retalls de robes que ens agradin.
  • Fils (de tots colors), tisores i agulla.
  • Rotuladors de tela (a mi em va molt bé un que marxa amb l'escalfor de la planxa, també n'hi ha que marxen amb aigua, però treballant amb feltre us recomano el de l'escalfor de la planxa).
  • Pistola de cola. 
On es poden trobar plantilles per crear-ne un?

Doncs bàsicament a internet, és una font d'inspiració, però sobretot al Pinterest Clica aquí!
Però si et fa mandra buscar algunes idees et deixo alguns enllaços interessants:
Que et fa mandra fer-los i els vols comprar?

Doncs a Esty hi ha vàries botigues on els venen fets, també et venen els patrons per fer-los (tot i que amb la varietat que hi ha de gratuïts, no te'ls compris! Crea'ls tu mateix!!) 

Ara et deixo algunes imatges dels que he fet jo, tota una feinada! Espero que t'agradin!

I si! De qui poc compartiré amb vosaltres els meus patrons dels Llibres Silenciosos, però shhhht és un secret!

No hay comentarios:

Publicar un comentario