martes, 10 de marzo de 2015

Les línies

Hola!!

Fa uns dies vàrem veure diferents idees de com treballar els punts. Bé, doncs avui us ensenyo diferents maneres de treballar les línies aprofitant que les hem treballat a classe i que hem vist una gran variertat d'activitats.
És important que no obliguem els nens a fer aquelles fitxes de grafomotricitat, són avorrides, a vosaltres tampoc us agradaria fer-les, què millor que fer activitats per jugar amb grup, amb tota la classe, individualment...


Està clar que no sempre podem fer activitats i a vegades ens hem d'ajudar a fent ús de les fitxes, quaderns, com el que ens proposa El Pavelló d'Infantil que trobo que és un bon recurs. 
A mi un que m'agrada molt és el que s'han de resseguir laberints, evidentment, no agafarem laberints típics i tòpics sinó que podem buscar-ne de divertits que n'hi ha un munt!
Hi ha un llibre que a mi m'encanta i m'enamora i us l'ensenyo perquè us en enamoreu vosaltres també


Nosaltres vem portar a terme una activitat de línies que personalment ens va agradar molt fer-la, dur-la a terme i analitzar-la. Es tracta d'agafar pedretes i fer-los-hi línies amb un rotulador permananent, fent així que quedin totes les pedres plenes de línies i els infants puguin fer figures, camins amb les pedretes, fer línies rectes, corbes, tancades, punxagudes... Us les ensenyo perquè veieu que precioses que són.


També es poden fer activitats amb pintura que aquestes també solen agradar molt.
Algunes activitats que també poden estar molt bé a l'hora de practicar amb les línies serien.
  • Donar/portar càmeres d'usar i tirar i sortir amb els infants fora al pati i tirar fotos a tot el que vegin amb línies (baranes, troncs d'arbres, branques, núvols, senyals/rastre que han deixat els avions, rampins, pales, IMAGINACIÓ!). Un cop les imatges estiguin revelades, podem agafar un rotulador permanent i resseguir totes les línies que apareguin a les imatges.
  • Sortir al pati amb fregones velles i molles i anar fent ratlles pel pati, ratlles de tot tipu i així serà una manera divertida de crear línies que duren poca estona, línies que poden ser llarguíssimes, que es poden fer amb grup, etc.
  • També podem utilitzar material de l'aula de psicomotricitat: totxanes de plàstic de colors, retalls de robes de colors. Aquesta és una activitat estupenda per fer amb tot el grup classe i que treballa la cooperació entre tots. Veure que es necessiten entre tots per crear una línia súper llarga.
També si busquem per internet trobarem moltes idees que són molt divertides, algunes més que d'altres, però això ja va a gustos, per tant! A buscar, remanar i triar! Totes les fotos que hi ha a continuació són de PinterestEvidentment com amb els punts hi ha llibres que tracten la línia, tot i que jo no n'he pogut trobar tants. Però si que us recomano els llibres de La Cooperativa El Puig d'Esparraguera no he pogut trobar cap imatge dels llibres però tots són absolutament fantàstics.
Alguns que si he pogut trobar són:

Pinta i taca d'Hervé Tullet, un llibre on hi ha moltes línies per resseguir amb propostes per fer-ho amb diferents materials (xocolata, pintura, cafè, maduixes). A mi m'encanta!!
 Aquest altre és La Línia de Fragments de Rosa Sensat


Així que ja sabeu, si voleu treballar la línia, aquí teniu moltes propostes per fer-ho, ara ja no podeu dir que us falten idees eh!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario