sábado, 7 de marzo de 2015

I tu com comences una sessió de contes?

Hola!!!

Avui us porto una entrada que a mi em feia molta il·lusió fer-la. 
  • Us agraden els contes? 
  • En llegiu? 
  • Us poseu a la seva pell? 
  • Quins trieu?
  • Per què trieu els que trieu?
A vegades necessitem algunes idees per començar a explicar contes, quan necessitem que els infants comencis a relaxar-se, a prestar atenció del que se'ls està explicant i perquè gaudeixin del conte tan com gaudim nosaltres d'explicar-lo. És important que no fem amb el que ja es coneix com a mètode de fer callar "Vaaaaaa neens calleeeu, que sinó no us explico el conte, vaaaaa". Quan anem a explicar contes ho hem de fer d'una manera més bonica. Com fer-ho?Anem a veure algunes maneres que van bé per fer-les servir amb infants. Hi ha mil històries per fer-ho, mil objectes, només falta que sapiguem com captar l'atenció d'aquestes personetes tan interessants. Fa uns dies va venir la Marta, una contacontes fantàstica que va fer que encara m'enamorés més dels contes i ella ens va explicar la manera que comença una sessió de contes, i és que després et psoes a pensar i a pensar i te'n surten moltíssimes! Quines idees teniu vosaltres? Anem a veure'n un parell.

Bé doncs la primera idea vindria a ser:

Quan ja tenim els petits asseguts, posarem una melodia feta amb una caixeta de música (que no tingui res a sota perquè se senti fluixet) i començarem a posar-la, per tal que els nens i nenes la vagin sentin i prestin atenció. La clau està en que la sentin molt baixeta per seguir amb la introducció al conte. Amb unes plomes de colors en fem un ramet petit, passarem per tots els nens i nens les plomes per les orelles perquè els hi quedin ben netes abans de començar i seguiadment quan ja hagin passat tots els nens posarem la caixeta sobre alguna cosa de fusta o dins una caixeta per tal que faci més volum. I els hi demanem als menuts a veure si la senten més bé ara que tenen les orelles netes. I prosseguim a explicar el conte.


Una altra podria ser:

Podríem portar algun objecte/ninot que ens ajudés a captar l'atenció dels infants explicant una història fantàstica que els ajudés a entrar dins al món de la fantasia. A mi personalment, les que m'agraden molt són les fades de pedagogia Waldorf, ja que no són estereotips ni tenen cares/emocions establertes i dóna pas a la imaginació. Són ideals per ajudar als infants a entrar en el món de la fantasia.


Ja us dic, d'idees n'hi ha moltíssimes, amb una mica d'imaginació ens sortiran totes les que neessitem!

Bé doncs, ara que ja estem tots ben atents i ja pensant en idees de com introduïr l'hora del conte amb els nostres nens i nenes us en diré algun que a mi m'encanten i que trobo que són ideals per infants.

MENJACABÒRIES:

En Bernat sempre estava preocupat. Es preocupava per moltes coses...En Bernat es preocupava pels barrets, i es preocupava per les sabates. A en Bernat li amoïnaven els núvols, la pluja, i, sobretot els ocells gegants. La seva àvia, quan era petita, també es preocupava per tot, per això ella sabia molt bé com poder-lo ajudar.


Amb l'ajuda de les "muñecas quitapenas" de Guatemala es pot explicar el conte, i així els infants veuen que hi ha alguna cosa que els ajuda a perdre la por. És un gran conte per tractar això de les pors infantils, els monstres, les bruixes, etc.

ELS BONS AMICS

Som a l'hivern, tot és nevat, el conillet surt a buscar menjar, troba dues pastanagues, se'n menja una i, l'altra, la porta al seu amic cavall que deu tenir gana, qui es menjarà la pastanaga? Què descobrirà el conillet?
Amb l'ajuda de la pastanaga podem fer col·laborar als petits i que així ells també formin part del conte.

Bé doncs, què us sembla tota la informació d'avui? Divertida, no? Va doncs a veure qui la posa en pràctica!! Bon cap de setmana!

No hay comentarios:

Publicar un comentario