martes, 28 de abril de 2015

La lògico-matemàtica

Hola!!

Bé, després de tan "coloridu" de l'entrada dels colors, avui porto activitats de lògico-matemàtica que podem fer amb els més menuts. Us agraden les matemàtiques? A mi no m'agradaven gens, però ara m'agrada tan fer-les amb les mini personetes que ens enamoren! 
Molta gent creu que són avorrides, però això és perquè encara no han trobat la manera de fer-les, la manera que els entusiasme practicar-les. Ho provem amb aquestes activitats tan fantàstiques?

domingo, 26 de abril de 2015

Els Colors

 Hola!!

Avui amb aquest dia tan i tan gris (tot i que sembla que el sol ja comença a treure el nas), us porto una de les meves activitats, materials preferits, els colors! Com m'agraden els colors, els contes, les activitats, manualitats, tot ha de tenir colors, sembla que ens alegren més el dia, no?
A mi m'agrada molt treballar-los, als nens i les nenes els hi encanta fer coses amb colors, buscar-los, tocar-los, diferenciar-los, treballar amb ells, sembla que els hi pujen els ànims no? I a nosaltres també, si més no a mi, segur!

jueves, 23 de abril de 2015

Sant Jordi

Hola!

Després d'uns quants dies ja m'ha tornat la inspiració, bé, és que costa això d'anar actualitzant el blog cada setmana, s'han de tneir moltes idees i ser creatiu, i això a mi me'n falta un pessic. Però avui rumiant, rumiant, he vist que queda poc per Sant Jordi, així que avui farem propostes d'aquesta temàtica.
Sant Jordi és una llegenda que s'explica molt a Catalunya, i és un dia molt i molt especial on es regalen roses (a un preu astronòmic!), llibres (i cada vegada més, si més no en el meu cas, m'agrada que em regalin llibres i no roses, tot i que, a qui no li agrada una rosa, no?).


miércoles, 22 de abril de 2015

Les versions originals

Hola!!

Quines versions originals dels contes coneixeu? 

Avui que és la vigília de Sant Jordi hem tingut el plaer de que en Lluís Ferrer (un escriptor i il·lustrador), ens expliqués els diferents dibuixos. Tot el que ens ha explicat ha estat molt interessant, però hi ha algunes coses que m'han agradat especialment, com la versió original de la història de la sirenita.

Qui no coneix a l'Ariel? La sirena més famosa de totes gràcies a l'adaptació de Disney que es va estrenar el 1989. No obstant, no tothom sap el veritable final del conte i la història en si, on ni la felicitat ni l'amor acompanyen a la protagonista.


domingo, 19 de abril de 2015

Taula de llum

Hola!!

Avui us porto idees per fer amb la taula de llum.

La taula de llum és un objecte que es troba a moltes aules d’escola bressol, també a algunes cases. És un objecte molt útil per fer aprenentatges, gaudir d’una manera diferent de dibuixar, d’experimentar amb la llum, experimentar amb objectes opacs, translúcids i transparents, jugar, fer ombres, pintar amb pintures, treballar amb sorra i fer-hi dibuixos, etc. 
Foto de: Epic-Childhood